арестПетима души са задържани във връзка с убийството на 27-годишната Гергана Иванова от Търговище, извършено вчера в Свиленград. Предполагаемият извършител все още се издирва от полицията.

Четирима мъже и една жена са преките свидетели на убийството. Това са Тодор Т. (29) от Девня, Йордан Ц (25) от София, Димитър Д. (26) и Здравко Д (30), както и 29-годишната колежка на убитата, Емилия С.

След разпитите ва РПУ са освободени, но в последствие отново призовани в ареста, заради промяна в основната версия, по която работят криминалистите. Според нея, петимата са съпричастни на престъплението, тъй като са уведимили полицията за него с почти половин час закъснение и така са помогнали на извършителя да избяга. Очаква се на задържаните да им бъдат предявени обвинения след изтичането на 72-часовото задържане.

Убийството бе извършено вчера, като за заподозрян се смята 28-годишният Александър Стоянов от Варна, който все още се издирва от полицията.

Според резултатите от аутопсията, съществува вероятност починалата да е убита при нещастен случай, тъй като следи от насилие по тялото й не са открити.