Не може да има никакво подценяване на това, което може да се случи по време на митинга на партия “Атака” на националния празник 3 март.

Това заяви председателят на Народното събрание Георги Пирински, цитиран от БНР, като допълни, че е крайно неуместно националният празник да се партизира.

Според Пирински “Атака” има ясно заявени цели на отрицание на функционирането на политическата власт и затова не трябва да се подценява чисто партийната им изява на националния празник.

По повод заявлението на лидера на “Атака” Волен Сидеров, че в редиците на протестиращите могат да се появят провокатори, Пирински коментира, че това е удобна формула за бягство от отговорност за едно съблюдаване на елементарни норми на обществен ред.

Парламентарният шеф призова лидерите на “Атака” да осигурят охрана на митинга на 3 март и да носят отговорност за недопускането на безредици.

Точно това по-рано днес потвърди и депутатът от Атака Павел Чернев, който информира, че партията гарантират нормалното провеждане на мероприятието, като са наели и допълнителна охрана, освен тази, осигурена от полицията. “Атака” не е партия, избрана от лумпени и нищо страшно не може да се очаква от митинга, организиран в центъра на столицата за Националния празник 3 март, подчертава Чернев.