Цяла година Пловдив ще бъде център на духовността, на изкуството и на красотата, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на откриването на изложбата "Изкуството на свободата - от Берлинската стена до уличното изкуство".

Пловдив e европейска столица на културата
Обновена

Пловдив e европейска столица на културата

Спектакъл от традиция, кукери и модерност

Експозицията е част от откриващата програма на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" и е посветена на 30-та годишнина от падането на Берлинската стена. Председателят на парламента е в града по повод официалното откриване на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Цвета Караянчева отбеляза, че тази европейска инициатива дава възможност повече хора да разберат за нашето културно-историческо наследство и да прославим още повече България. По думите й тя ще ни помогне да обогатим своите знания и показател за това е изложбата, която се открива днес - изложба за свободата, за Берлинската стена и уличното изкуство. Председателят на Народното събрание подчерта, че експозицията е и доказателство за това, че за изкуството няма граници. Тази стена, на която бяхме съвременници, падна и направи така, че Източна Европа да тръгне по своя демократичен път, добави още Цвета Караянчева.

Пловдив влезе в топ 52 дестинации за 2019 г. на "Ню Йорк таймс"

Пловдив влезе в топ 52 дестинации за 2019 г. на "Ню Йорк таймс"

Пловдив е европейски скъпоценен камък, готов да блесне

Председателят на парламента благодари на кмета Иван Тотев и на неговия екип за огромната работа, която са свършили, и пожела всички гости, които дойдат в Пловдив, да отнесат със себе си частица от града, частица от България.

Изложбата "Изкуство на свободата - от Берлинската стена до уличното изкуство" представя рисунки върху късове от Берлинската стена, разположени на Римския стадион в Пловдив.