Москва Говорителят на Министерството на външните работи потвърди информацията, позовавайки се на австрийското посолство в Москва, че българката с австрийско поданство Емилия Предова-Узунова е починала. Тя беше сред заложниците на чеченските терористи в Москва.

Тялото й е идентифицирано от австрийски представител в една от московските болници.

До скоро не се знаеше за нейното местонахождение и състояние. Не знаем къде е г-жа Узунова, продължаваме да я издирваме, поясни по-рано днес министър Паси. Той уточни, че късно снощи се е свързал по телефона със заместник-министъра на външните работи на Русия Лушчинин, към когото е оправил молба за допълнително съдействие по издирването на Узунова.

Състоянието на Веселин Недков е добре, подобрява се състоянието и на Юри Габров, липсва информация за австрийската гражданска Емилия Узунова, заяви първият ни дипломат Соломон Паси.

В интервю за Българското национално радио Веселин Недков каза, че е добре и има само леки наранявания на двете колена, но няма обяснения от какво са те. Вероятно е получил нараняванията след атаката на руските спецчасти.

Недков трябва да остане още 2 или 3 дни в болницата. Той добави, че не може да определи колко време е бил в безсъзнание, тъй като часовникът му е бил отнет още в началото от чеченските похитители.