Дете се качило на греда в стар ТЕЦ в Казанлък и не успяло да слезе в продължение на часове. Момчето се покатерило до там, за да си направи снимки.

На 10 септември около 20:35 часа е получен сигнал в полицията за момче, което се е качило висока греда в постройка на бившия ТЕЦ -Казанлък и не могло да слезе.

На мястото е изпратен полицейски екип, който установил, че 16-годишно момче, което се е качило на 20-метрова греда и не успяло да слезе.

По-рано същия ден детето отишло с негови приятели в района на ТЕЦ, за да се разходят и да си направят снимки на екстремно място. Разхождайки се из изоставената постройка, 16-годишният се качил на високата греда, за да се снима, но не успял да слезе.

Приятелите му се опитвали да му помогнат няколко часа, но не могли да помогнат. Тогава бил подаден сигнал на телефон 112.

Момчето било свалено от екип на Пожарна безопасност и защита на населението - гр. Казанлък.

Детето не е пострадало и било откарано в дома си. Властите са разговаряли с 16-годишното момче и с непълнолетните му приятели. На децата е обяснено за опасностите, които крият изоставените обекти.

Децата до момента не са извършвали противообществени прояви и не са посещавали Детска педагогическа стая към Районно управление на МВР - Казанлък. Всички споделили, че занапред ще обмислят повече какви места посещават. Никое от децата не е пострадало.