терор Индонезийската полиция, разследваща взрива на остров Бали, съобщи името на човека, който е непосредствен извършител на терористичния акт от 12 октомври, при който загинаха 200 души, съобщава Миг.нюз.

Той се казва Дулматин. От остров Ява е. Работи като търговец на употребявани коли, експерт е в обастта на електрониката и ролята му в терористичния акт е била да задейства болмбата с помощта на мобилен телефон. Това заяви на пресконференция генерал-майор Мангку Пастика, ръководещ разследването по тракичния инцидент.

Индонезийската полиция съобщи още, че нищо не знае за местонахождението на Дулматин и до момента е арестуван само един човек, който се казва Амрози и той си е признал за участие в терористичния акт.

терористиМеждувременно АП съобщава, че индонезийската полиция е разпространила снимки и кратко описание на шестима заподозряни за участие в атентата в Бали, включително и на техния лидер, който според полицията, се е обучавал в изработването на взривни вещества в Афганистан.

Полицията твърди още, че шестимата са отговорни и за експлозията пред американското консулство, избухнала минути след взрива в дискотеката.

Ние сме уверени, че те все още са в Индонезия. Искаме да ги арестуваме, колкото е възможно по-скоро, но това е много трудно, тъй като Индонезия е твърде голяма, каза майор-генерал Пастика.