Изтича срокът, в който избирателите могат да подават заявления за гласуване на изборите на 23 октомври по настоящия си адрес. По закон гражданите над 18 години се вписват в списъците за гласуване, според постоянния си адрес. Изборният кодекс обаче предвижда възможности, при определени условия, човек да може да пусне бюлетина и на друго място.

За местните избори беше въведена 4-месечна уседналост. Така гражданите, които са с различни постоянен и настоящ адрес (и двата обаче трябва да са в България), могат да изберат на кой от двата да гласуват за кмет и съветници, стига регистрацията им на съответния адрес да е направена преди 23 юни.

Ако предпочетат да пуснат бюлетината си в секцията по настоящия им адрес, хората трябва да подадат до днес заявление в съответната община, че искат да бъдат вписани в избирателния списък там. За удостоверяване на това, че са живели преди 23 юни в съответната община, трябва да представят и жълтия отрязък от адресната регистрация.

Гражданите с различен постоянен и временен адрес могат да избират също къде да гласуват за президент. За изборите за държавен глава няма изискване за уседналост, но за да се гласува по настоящ адрес също трябва да подадат заявление до днес.

До 15 октомври пък е срокът, в който хора, изпуснати или извадени от избирателните списъци, трябва да обявят грешката пред общината и да предприемат стъпки, за да бъде отстранена тя.