Бойко Борисов Задържани са още двама души, свързани със стрелбата срещу наркодилъра Илиян Варсанов в квартал "Белите брези" в столицата. Единият е предоставил автомата за стрелбата, а другият е негов съучастник, у когото е намерено незаконно оръжие.

Това съобщи днес директорът на СДВР генерал Румен Стоянов, който посрещна на летищет “София” главния секретар на МВР генерал Бойко Борисов и генерал Васил Василев, доректор на НС “Полиция”, които днес се завърнаха от 4-дневно посещение в Бавария.

Полицията ще получи от баварското МВР автомобили за противопожарна охрана, за превоз на полицейски коне и на арестанти, както и специален автомобил с инструменти, използвани при тежки катастрофи, стана ясно след завръщането на висшите полицаи.

Българските гости са посетили завод на “Сименс”, където са се запознали с модерна техника от последно поколение - техника за упражняване на контрол и наблюдение върху телефонни линии и Интернет. Надявам се, че в скоро време ще можем да наблюдаваме и Интернет, каза генерал Борисов, според когото напоследък в България продажбата на дрога рязко е преминала по интернет и МВР трябва да има готовност да я проследи и там.

Генерал Бойко Борисов съобщи, че в петък – 27 септември, ще пътува за Вашингтон. С него отново ще бъде и генерал Васил Василев. Двамата ще имат срещи с техни колеги от "Сикрет сървис", а на 1 октомври се очаква да върне визитата в България оперативният шеф на "Сикрет сървис" Тони Джапа.