НедковДве неизвестни лица пребиха с метални тръби изпълнителния директор на “Златни пясъци” АД Николай Недков и шофьора му. Те засекли с краден “Форд” автомобила на Недков пред дома му в село Приселци и отвлекли служебното “Ауди” в гориста местност над варненския квартал “Аспарухово”, където извършили побоя.

Шофьорът е добре, но Недков е в отделението за гръдна хирургия в болница “Света Анна” с тежка телесна повреда, със счупен крак, ръка и няколко ребра. Животът му е вън от опасност, но се налага да бъде опериран заради травма в белия дроб.

Директорът на НС “Полиция” генерерал Васил Василев заяви пред БНР, че е информиран за покушението срещу изпълнителния директор на “Златни пясъци” и изрази мнение, че до няколко дни извършителите да бъдат заловени.

От Днес+ допълват подробности около случая. На 07.11.2002 г. около 19,00 ч. в дежурната част на 4 РПУ постъпва сигнал от гражданин, че неизвестни лица с шапки насилствено са вкарали в багажника на автомобил лице и са потеглили в неизвестна посока. Веднага за Златни пясъцимястото на произшествието потегля автопатрулен автомобил и по пътя за с. Приселци, непосредствено преди р-т "Харамията" полицаите виждат двама мъже, по които има видими следи от побой.

Установено е, че това са изпълнителния директор на "Златни пясъци" АД Николай Недков и шофьорът му - 42 годишен варненец. Двамата веднага са транспортирани до Спешен център на Окръжна болница, където е установено, че Недков е с фрактури на ляв крак, дясна ръка и ребро.

Фактическата обстановка около случая е: около 18,30 ч. на 07.11.2002 Недков и шофьорът, се прибират към с. Приселци с л.а. "Ауди", собственост на "Златни пясъци" АД Автомобилът им е засечен от л.а. "Форд ескорт" с варненска регистрация, който охлузва странично "Ауди"-то. В момента когато шофьорът на Недков слиза от колата, неизвестно лице с насочен пистолет го издърпва от колата, поставя му белезници и го вкарва в багажника на "Ауди"-то.

Неизвестните лица се качват в "Ауди"-то с возещия се в него Недков, и потеглят към Варна. В гориста местност на около 3-4 км. от Приселци извършителите изкарват Недков и шофьора му от колата, нанасят побой на Недков и ги оставят в гората, оттегляйки се в неизвестна посока.

По-късно в близост до мястото на побоя е намерен напълно опожарен лекия автомобил "Ауди". Установено е, че автомобила, оставен от извършителите на мястото на отвличането - "Форд Ескорт" с варненска регистрация, е противозаконно отнет от територията на 1 РПУ Варна и обявен за издирване на 06.11. 2002 г.

По повод бруталното нападение над изпълнителния директор днес ръководството на туристическата фирма в курорта Златни пясъци излезе с обръщение до държавните институции и обществеността в страната.

Очевидно след неуспеха на "легалните" действия срещу ръководството на дружеството, заинтересованите престъпни среди са преминали към откровена поръчка за физическото му ликвидиране, се казва в документа.