Всички пътища водят към Рим...Но снощи Рим бе в центъра на София с гуляите, разпуснатите нрави, леките жени и достъпните мъже.

Живи инсталации, надвикващи се глашатаи, сводници, търговци на роби и бойни гладиаторски страсти превърнаха клуб Sin City в истинска древноримска арена на физическите удоволствия, триумфи и унижения.

Гостите на партито имаха възможност да бъдат въвлечени в импровизирани търговски сделки или да се отдадат на плътски наслади. Битът на римляни бе демонстриран натуралистично от актьорите, подбуждащи хедонизма и воайорството у разнородната публика от журналисти, хора от шоу бизнеса и ВИП гости.

Можеше дори да си купят Мистър България Румен Георгиев, който умело се бе превъплатил в ролята на роб.

Присъстващите на атрактивното събитие залагаха за гладиаторския двубой между мечът и чука. Наградата за победителя бе любимата наложница на Цезар, която гола голеничка поднесе кошница с плодове на спечелилия залозите.

На снощното светско голо парти бяха представени любопитни подробности около вълнуващия драматичен сериал на HBO „Рим”.
Сериалът ще се излъчва от 3 март ексклузивно в Унгария, Чехия, Словакия, Румъния, България и Полша, а от 17 март ще могат да му се насладят в Хърватска и Словения.

Сериалът „Рим” обхваща един от най-известните древноримски периоди – 52-44 година пр. Христа и ни разкрива в 12 епизода историята на двама римски войници.
Действието на сериал се развива по време на падането на Републиката и възраждането на Римската империя.

Специално за сериал са създадени над 4 000 костюма, моделирани от номинираната за „Оскар” филмова дизайнерка Ейприл Фери.
Около 1 250 чифта обувки и сандали са ушити в България.

В ролята на Цезар ще видим актьорът от „Всички страхове” и „Път към отмъщение” Кийрън Хайднс.

Ролята на Марк Антоний се изпълнява от чаровния Джеймс Пюърфой от „Панаир на суетата”, „Заразно зло” и „Като рицарите”.

В ролята на Сервилия, майката на Брут, ще видим Линдзи Дънкан, която е по-позната на широката аудитория от постановката „Котка върху горещ ламаринен покрив”.

Продуценти на епичния сериал са Марко Валермо Пугини и Люси Ричер, а в режисьорския състав са Майкъл Аптед, Джулиян Фарино, Алан Пул, Стийв Шил, Тимоти Ван патен и други.