Народно събрание - звънец Днес се открива предпоследната сесия на 39-тото Народно събрание.
Очаква се изявления да направят представители на всички парламентарно представени политически сили, като се очаква в парламента да бъде и премиера Симеон Сакскобургготски.

Управляващите ще декларират като основен приоритет законодателството, свързано с подписването на договора за членство в ЕС през април, информира БНР.

ДПС вече посочи, че без промените в Конституцията, които трябва да са факт най-късно в началото на март, подписването би било немислимо.

Очаква се лявата опозиция още в началото на сесията да предизвика парламентарни дебати заради възникналото напрежение около програмата “От социални помощи към заетост. Левицата ще внесе и трето поред искане за изтегляне на българския контингент от Ирак след изборите там.

Още днес ДСБ ще внесат предложени за включване в дневния ред на НС на проектопромените в Закона за класифицираната информация.

ПГ на НДСВ определи като основна цел през тази сесия спазването на сроковете по хармонизиране на българското законодателство с това на ЕС, измененията в Конституцията, законопроектите, свързани с реформата в съдебната система, промените в закона за убежището и бежанците.