Ловец с кучета След повече от 12-годишно прекъсване тази година България отново ще участва в откриващото се в германския град Дортмунд 22-ро международно изложение “Лов и куче”.

Специализираното изложение за лов и риболов се провежда ежегодно в последната седмица на януари и в него по традиция участват фирми от цял свят. Присъствието на страната ни на този престижен ловен форум е много важно както за популяризиране на ловния, селския и екотуризъм, така и като възможност за установяване на нови контакти и привличане на инвестиции в областта на горскостопанската дейност.

Българското национално участие в “Лов и куче” е под егидата на Министерството на земеделието и горите и Националното управление по горите. Нашата експозиция е подредена на щанд, на който ще бъдат представени 37-те Държавни дивечовъдни станции, обособени с приетите миналата година промени в Закона за лова и опазване на дивеча.

По време на изложението ловците и туроператорските фирми ще могат да се запознаят с условията за ловен туризъм у нас, както и да сключат договори за ловен сезон 2003/2004 г.

2317 чуждестранни ловци са посетили България през миналия ловен сезон, като реализираните приходи са близо 2.5 млн. лева, сочат неокончателните данни на Националното управление по горите. Най-много са ловните туристи от Германия, Скандинавските страни, Италия, Франция, Турция и Гърция, решили да опитат точния си мерник в страната ни.