Нашата цел е да постигнем тази България, в която всеки да се чувства добре и да пожелае да се върне, за да работи тук. Това каза премиерът Симеон Сакскобурготски в приветстието си към участниците в първата национална среща на младежките клубове на НДСВ в Боровец.

Премиерът допълни, че очаква следващите две три години да видим поток от хора, които ще се върнат в България с набран опит и желанието да го приложат в родината си.

Важното е, това мога да ви го кажа от опит, а не на теория, че българинът не е емигрант по призвание. При всеки един от сънародниците, които съм срещал през 50-те години в чужбина съм забелязал, че остава една надежда, желание да се върне, да се прибере в родината още повече, ако види, че има възможности за това, и това е нашата цел.

Симеон Сакскобургготски добави, че винаги е бил убеден, че младите хора са ценен ресурс за България и най-сигурният залог за просперитета й. Тази увереност бе водещата и при формирането на НДСВ, която формира нова философия за мястото на младите хора в управлението на държавата, подчерта премерът.

Ние поставихме ясна цел да преустановим инерцията, която им определяше ролята на пасивен наблюдател без възможност да участва в управлението на страната и да изразява позицията си като активна част от гражданското общество, каза Симеон Сакскобургготски.