Пламен ПетровЦелият персонал на “Балкан” ще бъде преназначен в новата авиокомпания “Балкан еър тур”. За това се договориха министърът на транспорта и съобщенията, синдиците на “Балкан” и представители на транспортните синдикати. Предстои подписването на договор за сътрудничество между синдиците и Министерството на транспорта, който да гарантира, че полетите на “Балкан” няма да бъдат спрени и ще бъдат обслужвани от настоящия персонал. С това споразумение ще се гарантира също, че няма да бъде радпродавано имуществото на авиокампанията.

Министър Пламен Петров заяви, че новата компания вече е създадена и изрази надежда, че още днес ще бъде готов лиценза й. В новата авиокапания ще бъдат назначавани само бивши и настоящи служители на “Балкан”.

Транспортният министър отправи покана към представители на синдикатите да се включат в работата на работната група, която да осигури плавното преливане на целия персонал в новата компания.

Новата компания “Балкан еър тур” ще бъде изцяло държавна и неин принципал ще бъде министърът на транспорта и съобщенията.