В момента продължава работата по изграждането на GSM-мрежата на БТК и компанията ще даде старт на дейността си като GSM-оператор през месец април. Това съобщи на пресконференция днес в Благоевград директорът за връзки с обществеността и корпоративни комуникации на БТК Ясен Гуев, цитиран от БНР.

Това, което ние сме поели като ангажимент към нашите бъдещи абонати, е ,че ще тръгнем с конкурентна ценова оферта и цените, които ние ще предложим, ще бъдат минимум с 20 процента по-ниски от сегашните на пазара, каза Гуев.

Нашето разбиране е просто - в момента цените на този пазар са едни от най-високите в Европа, особено що се отнася до предплатените услуги, добави той. По думите му в БТК са наясно, че за да се накарат хората да сменят телефонния си номер, няма друг шанс освен да им се предложат конкурентни цени и честни отношения.

Точните параметри на ценовата оферта на БТК за мобилните телефонни услуги ще бъдат изненада и ще бъдат обявени в максимално последния възможен период преди старта на оператора, каза Ясен Гуев.

Според него гражданите, както показват и социологическите проучвания, имат огромни очаквания към това, което компанията ще им предложи, и в БТК не могат да си позволят риска да ги разочароват.