Президентът Румен Радев удостои българските творци и учени с държавни отличия по време на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Това съобщи прессекретариата на държавния глава. Иван Терзиев беше удостоен с орден "Св. Св. Кирил и Методий" огърлие. С ордени "Св. Св. Кирил и Методий" първа степен бяха отличени Лозан Лозанов, Николай Георгиев и Рашко Иванов. Отличие "Св. Св. Кирил и Методий" втора степен получи Донка Копринкова.

Лозан Лозанов е сред успешните и уважавани творци с безспорен принос за развитието на съвременната българска архитектура. Работи активно с изтъкнати художници и скулптори. Носител е на множество престижни награди и отличия. Създава между много други и емблематичните обществени сгради резиденция "Бояна", Пощенската палата в гр. Русе - съвместно с арх. Богдан Томалевски и хотел "Плиска" в съавторство с арх. Христо Цветков.

Николай Георгиев поставя във фокуса на творческите си търсения като режисьор автентичната среща между актьори и зрители. Той е режисьор и сценарист на над 150 постановки, показани по цял свят, донесли му международно признание и множество награди. Създава частни и неформални трупи, сред които Университетски театър "Бим Бом", неформалния театър "4+4", "Първи женски театър", въвежда експерименталните театрални класове. Поставя началото на специалността "Синтетично сценично изкуство" и магистърската програма "Мениджмънт и продуцентство в областта на изкуството и културата" в Пловдивския университет.

Рашко Иванов е сред инициаторите за създаването на Хърватско-Българското дружество, в чието ръководство влизат едни от най-известните личности в Загреб. Поддържа тесни контакти с български учени и представители на академичните среди. Активно работи за успешното сътрудничество между хърватски и български културни институти.

Донка Копринкова посвещава професионалния си път на българското хорово изкуство. От 1965 г. тя е главен художествен ръководител и диригент на хор "Славянско единство", който е лауреат на множество национални и чужди фестивали, носител на 18 международни отличия.