През 106-ата протестна вечер в акцията на недоволство срещу правителството се включиха студенти от четири столични висши училища, предаде БНР.

Обстрелът с яйца и домати този път беше срещу Министерството на финансите.

В началото на протеста демонстранти блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в района между сградите на президентството и Народното събрание. Към тях се присъединиха и протестиращите по-рано днес пред Ректората на Софийския университет студенти.

По същество протестът започна, след като студентите пристигнаха със свое шествие в зоната на т.нар. "триъгълник на властта". Преди това те блокираха за около 5 минути кръстовището пред Софийския университет. Същото направиха и с бул. "Дундуков", след като пристигнаха в "триъгълника на властта".

Точно пред сградата на Министерския съвет те положиха и своя дълъг транспарант с надпис "Оставка". След това го положиха на жълтите павета на бул. "Цар Освободител". Студентите скандираха "Оставка - веднага!", "Мутри вън", "Гешев е позор - оставка и затвор".

Протестът се озвучаваше от популярна рок музика, балади от 80-те години, модерен рап и хип-хоп.

От Отровното трио обявиха по-рано днес, че протестът тази вечер е посветен на протестиращите студенти.

Минути преди 21.00 часа протестиращите се отправиха към Министерство на финансите, където обстрелваха сградата с яйца и домати. Причина за замерването на сградата беше предложеният бюджет за 2021 г., който не се одобрява от повечето протестиращи.

Организаторите от Отровното трио планират подобна акция и утре вечер, но "на друг адрес и с яйца от щраус".

106-ата вечер на антиправителствени протести в София приключи с традиционното блокиране на кръстовището на Орлов мост.