Днес и в неделя времето ще бъде благоприятно за пътуване.

В понеделник обаче над страната ще нахлуе арктичен въздух. Температурите няма да надвишават минус 10 градуса, като в началото на седмицата ще достигнат и до минус 18 градуса.

Във вторник и сряда ще бъде студено и ни очакват отрицателни температури. Такава прогноза направи пред Дарик радио климатологът доц. Георги Рачев от Софийския университет „Св. Климент Охридски".

"Колко студено ще бъде във вторник и сряда, ще стане ясно в неделя, тъй като от север право към България нахлува арктичен въздух. Но как ще се измести и колко ще е студено, е въпрос на доуточняване. При всички положения обаче във вторник и сряда ще имаме отрицателни температури и то много ниски, в порядъка на минус 10 градуса, а в затворените котловинни полета, ако стихне вятъра сутрин те ще бъдат и по-ниски", обясни доц. Рачев.

Той препоръча на хората, които плануват днес или утре да пътуват, да го направят навреме.

„Колкото по-рано го направят, толкова по-добре. Днес и утре времето ще бъде благоприятно за пътуване. В неделя на места може да има поледици, но общо взето студеното време ще нахлуе в понеделник", обясни климатологът.