Митко ЦоневБългарските институции реагираха адекватно на кризата със заложниците в Москва. Това заяви говорителят на правителството Димитър Цонев на брифинг днес, помолен да коментира думите на президентския съветник Николай Слатински, че случаят поставя необходимостта от подобряване на взаимодействието между институциите.

Цонев обясни, че информацията за загиналата българска с австрийско гражданство Емилия Узунова е предадена на българските власти от австрийските. Премиерът Симеон Сакскобургготски е научил за акцията на руските служби в събота сутринта от медиите, допълни Цонев.

Министър-председателят ще изрази на срещата на страните кандидатки за ЕС в Копенхаген очакванията на страната ни да стане пълноправен член не по-късно от 2007 година, каза още Цонев. В краткото изявление пред форума Симеон Сакскобургготски щи изрази още очакванията ни в Копенхаген през декември България да получи обновена пътна карта за преговорите и яснота за финансовата подкрепа на съюза.

В 17.00 часа в сряда, 30 октомври, кабинетът ще заседава извънредно за бюджета за 2003 година, съобщи правителственият говорител. В неделя ще започне първото заседание на кабинета извън столицата, което ще се проведе в Кърджали, а темата му ще бъде “Развитие на алтернативното земеделие в Родопите”. Министрите и премиерът ще пътуват с атобус, защото е по-изгодно икономически, обясни Цонев.