Джеймс ПардюРоднините на загиналото при автомобилна катастрофа край американския град Сиатъл семейство Атила днес бяха приети от американския посланик Джеймс Пардю.

През август тази година Фикрет Атила, съпругата му Гюлбахар и двете им дъщери загинаха на магистрала край Сиатъл, след като 24-годишна американска гражданка се блъсна в спрелия им автомобил с над 200 километра в час.

Прокуратурата прецени, че няма да повдига обвинения и върна случая обратно на “Пътна полиция”, която санкционира американката с глоба от 450 долара.

Роднини на семейството пристигнаха от кърджалийските села Пряпорец и Гълъбец и връчиха на посланик Пардю събраните над 800 подписа с настояване за справедливо възмездие.

След разговора с дипломата, те съобщиха, че той също е изразил мнение, че санкцията не съответства на тежестта на престъплението и се е ангажирал случаят отново да бъде разгледан от прокуратурата.

Още в следващите дни бащата на загиналия мъж ще замине за САЩ, за да заведе граждански иск. Необходимите за пътуването и съдебната процедура средства ще бъдат събрани от роднини и съселяни на загиналото семейство.