Йордан БакаловЧленът на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Наско Рафайлов каза, че на вчерашното заседание на комисията са били набелязани конкретни мерки в законодателно отношение, но е поискан пълният доклад от МВР. Според него, картината на организираната престъпност, очертана в докладната записка на МВР е непълна.

Пред БНР Рафайлов посочи като довод за непълнотата на докладната записка, че в нея са били отразени само част от криминалните структури, които са известни. Що се отнася до снимките на министри с лица от престъпния свят, НДСВ-депутатът бе категоричен, че пред комисията не са били представяни данни за наличието на такива документи.

От своя страна Йордан Бакалов от СДС коментира, че е възможно МВР да стане част от решаването на политически игри. Той заяви, че ръководството на вътрешното ведомство няма визия за неговото развитие и изрази недоволството си от разминаването в датите на двата доклада на МВР – единият от 21 април, а другият – от 22 април.

Той изтъкна също така, че от МВР не са представили законодателните инициативи на ведомството. Депутатът посочи, че очаква създаването на подкомисия за законодателните инициативи.