Асен АговСДС отправи обвинение към премиера и президента, че не са изразили становище за действията на Саддам Хюсеин и това е израз на страх.

Депутатът Асен Агов каза още, че ще постави тези въпроси на днешното заседание на комисията по външна политика, отбрана и сигурност. Според него, оценката на политическите лидери е необхoдима и на българското общество, защото то има нужда от прозрачност.

Искаме яснота каква политика ще следва България, след като даде разрешение за преминаване на чужди войски през наша теритария. Единната позиция е изключително важна, за да бъде народът сигурен в своята защита.

Агов прогнозирa, че на премиера му предстоят още по-тежки дни, тъй като не е ясно какво ще стане, ако Саддам Хюсеин не се подчини на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН. Освен това СДС смята, че България няма ясни гаранции за подкрепата, която ще окаже в евентуална война.

Как ще гласува утре синята опозиция при дебатите в пленарна зала за днешното проекторешение ва Министерски съвет ще стане ясно след обсъждане на въпроса в синята парламентарна група.