област Варна На редовна пресконференция във Варна, областният председател на СДС в Морската столица – Янко Станев посочи, че доверието на гражданите към Общинския съвет (ОбС) и към общината във Варна е под хигиенния минимум, съобщи Днес плюс. Това той е установил от разговорите, които е провел с хората във всички райони на града.

Според него варненци не се интересуват и не четат за дебатите на Общинския съвет, не ги интересува и фактът, че през предходния политически сезон е извършена подмяна на вота и БСП е започнало да управлява с 12 съветника.

Всичко, което се случи през предходния политически сезон, сега е изчерпано и политиката на ОбС е концентрирана в скандални смени и замени, заяви Станев.

Той посочи, че ще поиска от останалите политически партии, представени в ОбС, да спрат със скандалните решения и сделки с общинска собственост.

Станев ще настоява още варненци да бъдат запознати с оценките за замените, направени от независими експерти, както и със структурата на сделките. Той подчерта, че съзнава, че няма законова база за нови избори, но е на мнение, че, когато един орган изчерпа своя авторитет, той изчерпва и възможностите си да функционира. Всички рейтинги от проучванията за ОбС сочели, че този орган е изчерпан, каза още Станев.

Той обяви и това, че СДС ще се бори за победа на местните избори във всяка от варненските общини.