Среща между Георги Петров – Председател на Държавната комисия по хазарта и Боб Милър – Губернатор от щата Невада и Председател на борда на губернаторите в САЩ ще се проведе в сградата на Държавната комисия по хазарта.

Георги Петров започва инициатива за серия от срещи с надзорни органи, водещи консултанти и експерти в областта на хазарта, от страните от Европейския съюз и САЩ (в частност щата Невада), дейност, регламентирана от закона, във връзка с дейността по присъединяване на България към ЕС. Целта на инициативата е обсъждане на възможностите за хармонизиране на законодателството в областта на разрешителния режим и контролната дейност в организирането и провеждането на хазартни игри с това на Европейския съюз и САЩ.

На срещата ще бъдат дискутирани аспектите на надзора върху хазарта в щата Невада и република България, обмяна на информация относно видовете проверки на организатори на хазартни игри, стандартите, по които се извършват проверките.

Ще се набележат възможностите за обмяна на опит между служители на ДКХ и Надзора на хазарта в щата Невада, както и реализация на съвместни проекти за подобряване на квалификацията на служителите в Държавната комисия по хазарта. Специално на Милър, ще бъде представена методологията за извършване на проверки на организатори на хазартни игри в игрално казино на територията на Република България.

Боб Милър освен председател на борда на губернаторите в САЩ е член на борда на директорите на American West airlines и на борда на директорите на Световната асоциация на мините за злато и сребро.

Милър е бил губернатор на щата Невада от 1989г до 1999година.