Пресцентърът на Лукойл опроверга информациите, че генералният директор Валентин Златев участва в инициативния комитет за честването на 100-годишнината от рождението на Тодор Живков

Златев (родом от Правец, б.р.) не е член нито на инициативен, нито на организационен комитет, свързан с това мероприятие, подчертават от компанията.

Припомняме, по-рано днес от СДС оповестиха, че областният управител на София-област е член на този комитет и обвиниха ГЕРБ, че подражават на управлението на Тодор Живков.

Припомняме, във връзка с навършването на 100 години от рождението на Живков, на 7 септември в Правец се готви отбелязване на събитието, за което именно е създаден този Инициативен комитет.

Тогава в музеен комплекс при родната къща на Тодор Живков ще бъде открита музейна експозиция под надслов „Тодор Живков и светът - отминало настояще", включваща и нови експонати от колекцията подаръци, получавани в качеството му на държавен глава на България от официални гости от страните от цял свят. България е част от Европа и глобалния свят не от днес или вчера и чрез държавния глава отделните правителства показват добро отношение към нашата страна и народ.

Гостите на Правец ще могат да видят и новоизградения по решение на Общински съвет Правец бюст-паметник на Тодор Живков в двора на родната му къща. Бюстът е дарен на Исторически музей - Правец от внучката на Тодор Живков - Евгения Живкова с цел експониране.