правителство Към Съвета по европейска комуникация да работи Консултативен комитет, в чийто състав влизат по един представител от всяко министерство, ще решават министрите на ахецхдшд яс заседание.

Министерският съвет ще разгледа постановление за създаване на Съвет по европейска комуникация, с което се отменя ПМС №93 от 2002 г.

Съветът по европейска комуникация ще се състои от председател – министърът на външните работи, заместник-председател – министърът по европейските въпроси, и членове – заместник-министрите, отговарящи за въпросите на евроинтеграцията, членовете на основния екип за преговори по присъединяването, председателите на комисиите за икономическо и социално сближаване и председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Като наблюдатели в работата на Съвета ще участват представители на донорски организации и на Делегацията на Европейската комисия в България.

Постановлението ще подобри координацията между многобройните участници в изпълнението на Комуникационната стратегия и ще увеличи ефективността й, се посочва в съобщението на правителствената информационна служба.