Ако на 20 ноември при гласуването на проектобюджета в пленарна зала, парламентът не чуе гласа на огромната част от българския народ, КНСБ и КТ “Подкрепа” ще призоват всички парламентарни опозиционни сили да внесат съвместен вот на недоверие към правителството.

Това се казва в протестно писмо на двата синдиката срещу антисоциалните - според тях, правителствени мерки в данъчните закони, в проектобюджета за следващата година и срещу неизпълнените обещания на правителството.

Протестното писмо заедно с обръщение до всички работници и служители в България са подписани от председателя на КНСБ Желязко Христо и лидера на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев и са адресирани до председателите на всички парламентарни групи и всички депутати.

КНСБ и КТ”Подкрепа” заявяват, че ако Бюджет 2004 не бъде преразгледан, синдикатите ще преустановят всякакви форми на партньорство и диалог с управляващите, ще информират международните и европейски синдикални организации, МОТ и Европейската комисия и ще търсят тяхното съдействие.

Очевидно, не става въпрос за недостиг на пари, се казва още в писмото-обръщение, а за липсата на политическа воля за балансиране интересите на бизнеса и населението, както и за разменени роли на политиците и правителствените технократи.