От окръжната прокуратура в Ловеч потвърдиха, че е образувано следствено дело срещу заместник-министъра на правосъдието Марио Димитров, предаде БНР.

Изпълняващият длъжността окръжен прокурор Христо Христов, който е заместник-окръжен прокурор в Ловеч, заяви само, че след предварителна проверка е образувано следствено дело. Той отказа повече подробности с мотива, че има следствена тайна.

Окръжният прокурор Петър Балъков е в командировка в София до 17 юли. Началникът на окръжната следствена служба в Ловеч Атанас Нешков също отказа информация заради следствената тайна. Заместник-министърът на правосъдието Марио Димитров заяви за БНР, че е получил по DHL призовка да се яви утре в следствието в Ловеч. Той ще се яви заедно с адвоката си. По думите му, това е атака към реформата в съдебната система, и не е изключено тя да продължи поетапно, насочена към местните магистрати.

Това е позиция на целия екип на министерството, допълни Димитров като зад атаката, според него, стои главният прокурор - Никола Филчев.