летище СофияАвиокомпания “Балкан” спря работа заради протести на работниците и служителите, които блокираха достъпа до Летище ”София” и отказаха да обслужват самолетите. Това съобщиха синдиците Христо Моллов и Олга Миленкова.

Няколкостотин протестиращи от “Балкан” настояват за среща с министрите на транспорта Пламен Петров и на финансите Милен Велчев.

Решението за блокадата беше взето на събрание на служителите от авиокомпанията и транспортните синдикати от КТ “Подкрепа” и КНСБ. На него единодушно беше приета декларация, която ще бъде изпратена до президента, премиера и председателя на Народното събрание.

Служителите настояват за среща с тях, на която да се каже каква ще бъде съдбата на съкратените служители. На събранието присъстваха и синдиците на “Балкан”. Те заявиха, че веднага щом излезе решението на съда за ликвидиране на компанията, персоналът ще бъде съкратен на 100 процента.

Утре авиокомпания “Балкан” има планирани полети до Варна, Лондон, Франкфурт и Париж и все още няма информация дали тези полите ще бъдат изпълнени.