БТК Служители от Районно управление "Далекосъобщения" - Плевен изпратиха протестна декларация до парламента, Агенцията за приватизация и Министерството на транспорта. В нея те се обявяват срещу решението на министър Пламен Петров за отнемане на осем почивни бази от БТК и прехвърлянето им към "Български пощи". Това съобщи Венцислав Пешев, председател на районния синдикат "Далекосъобщения" в Плевен.

Според него от "Български пощи" нямат ресурси да поддържат базите в Априлци, Златни пясъци, Св.св. Константин и Елена, Равда, Пампорово, Батак , Банкя и Панчарево. Оттук са нашите подозрения, че зад тези действия на транспортния министър се крият ако не лични, то интереси на близки до властта хора, твърдят подписалите протестната декларация.

Синдикалистите смятат, че с прехвърлянето се цели базите да бъдат съсипани и след време да бъдат продадени на безценица.

От плевенското поделение на БТК са решени да организират жива верига, за да запазят базата си в Априлци. Синдикалистите твърдят, че прехвърлянето на базите е нарушение на законовите права на работещите в БТК, определени от Кодекса на труда и Колективния трудов договор.