В Букурещ ще се проведе четвъртото заседание на Смесения българо-румънски комитет по повод изграждане на нов граничен комбиниран мост на река Дунав при Видин/Калафат.

На заседанието ще присъстват делегации от България и Румъния, водени от Любомил Иванов, заместник-министър на транспорта и съобщенията на България и Илеана Туреану, държавен секретар на Министерството на обществените работи, транспорта и сградите на Румъния. Това съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта и съобщенията.

На срещата ще бъдат представени протоколите от срещите на смесените работни групи, проведени след третото заседание на Смесения комитет във Видин, информация за процедурата по сключване на договора с Международния консултант по инженеринг и управление, какакто и на информация за процедурата по одобряване на доклада по ОВОС пред издаване на виза за проектиране.

Участниците в срещата ще обсъдят списък с двустранни споразумения, които ще бъдат подписани между България и Румъния на основание Рамковото споразумение от 5 юни 2000 г. за изграждането на моста и въпроси, свързани със събирането на таксите и начините на разпределяне и използване на приходите.