Собствениците на автомобили, чиито номера са били изгубени в бурята преди два дни в София, могат да отидат в полицията и да ги обявят за изгубени.

Това съобщи началникът на "Пътна полиция" към СДВР комисар Любомир Костадинов, съобщи БНТ. Той обясни, че след това гражданите трябва да отидат в столичния КАТ, за да им бъдат издадени нови номера и нов талон на автомобила:

Сега в социалните мрежи вървят доста граждани, които са намерили номера. Мога да ви кажа, че при нас днес бяха донесени около 5 номера, на които гражданите ги издирихме и им ги дадохме, коментира Костадинов.

По думите му по този начин няма нужда от пререгистрация на автомобила, но иначе правилото е щом го няма единият номер, да се обяви в районното за изгубен или откраднат, и съответно да дойде при нас, за да бъдат издадени нови регистрационни номера и нови талони, добави още началникът на "Пътна полиция".

Припомняме, че пороен дъжд удари София .Кметът на София съобщи ,че 50 литра на квадратен метър са паднали за час. Метеостанции, столични булеварди и няколко болници бяха наводнени.