Стефан СофиянскиПравителството носи цялата отговорност за вътрешната несигурност, предизвикана от взривовете в София. Това становище на Съюза на свободните демократи бе прието на заседанието на политическия съвет на партията във Велико Търново.

Вътрешната несигурност, която заема застрашителни размери, сваля доверието към България и пречи на хората у нас да възприемат дори направените положителни неща, заяви лидерът на свободните демократи и кмет на столицата Стефан Софиянски.

Много е притеснително, но борбата с организираната престъпност не е на обществото. Тя винаги е на правителството и на структурите, които обществото избира. И затова нас много ни тревожи неспособността точно в тази сфера да се преодолеят проблемите. Това дава отражение на абсолютно всички други сфери на личния, обществения живот и на ежедневието на хората. И тук правителството трябва да покаже, че може да направи нещо.
Започнахме да чувстваме една безнадеждност за това, че може да се провени нещо в тази сфера и това вече става страшно, посочи Софиянски. Той подчерта, че човек не може да се бори сам срещу мафията. Затова той гласува, избира правителство, плаща данъци, за да може там където има престъпност, борбата да се проведе от органите, които той е избрал.

По думите на Стефан Софиянски обаче вот на недоверие към правителството не е начин за справяне с престъпността.