Росен Владимиров Кметът Соифиянски превишава правата си, като позволява продажбата на билети за градския транспорт на цена от 50 ст. Това каза пред news.bg областният управител на София Росен Владимиров преди началото на правителственото заседание.

Спорът около билетчетата възникна, след като Владимиров отмени решението на СОС за увеличаване на цената на билетите от 40 на 50 ст. Срещу това решение беше повдигната жалба.

До изтичането на едномесечния срок за обжалване на решението ми, то не може да бъде отменено, заяви Владимиров. И допълни - •Моята заповед не е индивидуален административен акт и не подлежи на обжалване и разглеждане от съд.• Владимиров коментира, че по негово мнение •кметът навлиза в една опасна зона и може би някой го съветва зле. •

СОС разполага с механизма да премахне монопола на СК “Градски транспорт”, но умишлено бави процеса, добави Областният управител на София.

На въпрос дали премиерът Сакскобургготски одобрява действията му, Владимиров отговори: "Мисля, че да".

Той каза, че в при сегашното положение гражданите имат пълното право да пътуват без билети и да не плащат глоба за това. Попитан обаче как лично ще процедира с градския транспорт, Владимиров каза, че предпочита да използва служебния си автомобил, докато проблемът с билетчетата се реши.