За трета поредна година кметът на София Йорданка Фандъкова посрещна гостите си от Австрия на традиционния Виенски бал с надеждата да се изпълнят не една, а две благотворителни каузи, съобщи БГНЕС.

"Балът е с благотворителна цел, именно заради това приех поканата. Тази година каузата е да се помогне на децата с онкохематологични заболявания. Заради ситуацията в село Бисер ще се пренасочат средства и за жителите там", каза специално пред БГНЕС кметът на София Йорданка Фандъкова.

За трета поредна година Виенският бал в София доказва силната връзка между страната ни и Австрия. На събитието присъстваха посланикът на Австрия Герхард Райвегер, представители на общината във Виена, както и председателят на комисията по култура и наука във Виена. "Радвам се, че София отново е гостоприемна за гостите си от Австрия", сподели Фандъкова, която не остана дълго на балната нощ заради сериозните метеорологични прогнози за утре.

Силните снеговалежи, с които кметът трябва да се пребори утре, не попречиха празненството да продължи в аристократична виенска атмосфера с много шампанско и танци.

Политици, звезди от шоубизнеса, музиканти и артисти се смесиха на бала в хотел "Шератон", който отново беше домакин на благотворителната вечер.
По време на официалната част в тържествената бална зала се образува своеобразна втора сцена отзад, където дебютантите се подготвяха да потопят гостите в ритъма на валса.