Сергей Станишев Ако БСП получи вота и доверието на избирателите, е готова да управлява, защото всички сме уморени от това, че през последните 12 години България се превърна в страна на неуспехите. Това заяви в Монтана Сергей Станишев, който участва в юбилейното тържество, посветено на 100-годишнината от създаването на социалистическата организация в града.

Станишев уточни, че БСП се подготвя солидно за управление, защото партията на социалистите никога не е бягала от отговорност пред българското общество, особено в тежки за страната моменти.

Като приоритетна задача Станишев посочи амбицията на БСП да държи политическата инициатива в свои ръце и да доказва, че е полезна за обществото. Партията ще търси изход от сериозната, според Станишев, кризисна ситуация в диалог с граждански обединения, браншови и синдикални организации, с широк кръг от политически партии, като ще оказва натиск върху правителството и ще предлага решения.

Сергей Станишев обяви, че след седмица ще поднови започнатия диалог с министъра на финансите Милен Велчев по състоянието и бъдещето на общинските бюджети. Те са готвени инерционно, в тях липсват приоритети, особено в здравеопазването и образованието, липсват идеи за сериозни инвестиции, заяви лидерът на БСП.