Сергей Станишев БСП трябва да предложи за предстоящите местни избори през 2003 година публична и отговорна политика, изцяло подчинена на интересите на хората. Тази задача постави в доклада си пред разширено заседание на Висшия съвет на БСП лидерът й Сергей Станишев.

БСП трябва да намери и да издигне най-силните кандидати за кметове и общински съветници. За победата си трябва да създаде най-авторитетните коалиции и да предложи на хората най-добрите и обяснени на обикновен език управленски програми, заяви Станишев.

Формулата на местните избори е успешното представяне, а това означава спечелване на най-много кемтове и общински съветници в най-много населените места и защо не в София и Пловдив, подчерта лидерът на БСП. До изборите има достатъчно време, за да се изведат някои основни теми, каза още Сергей Станишев.

Нарастваща икономическа активност по региони и създаване на нови работни места, условия и перспективи за младите хора, запазване и утвърждаване на обществения характер на здравеопазването, социални услуги за възрастните ще бъдат приоритетни задачи за БСП.

Ръководството на партията препоръчва на местните си структури да търсят коалиционни партньори сред проверените политически приятели от Нова Левица и Коалиция “За България”, както и да продължат конструктивния диалог с ДПС.

По неофициална информация най-вероятният шеф на предизборния щаб на БСП ще бъде заместник-председателят на БСП Румен Петков.