Княгиня Калина и Китин Муньос се венчаха в Царска Бистрица в присъствието на 250 гости.

По време на сватбената церемония помощникът на свещеника припадна от толината.

С молитва на български език и изпълнения на хора при пловдивската католическа катедрала "Свети Людвик" на български език премина бракосъчетанието на двойката.

Пред входа на резиденцията хор посрещна бащата на булката Симеон Сакскобургготски с изпълнение на "Край Босфора шум се вдига". Симеон отиде при хористите, запя с тях, след което направиха обща снимка.

Приветствието на епископа на Софийско-пловдивската католическа епархия Георги Йовчев беше на български език.

"Името на тази планина Рила означава "планина на водата", радвам се, че ви венчая на едно от най-хубавите места в България", каза епископът.

Новобрачните си размениха пръстени и се врекоха във вечна вярност. По време на церемонията братята на Калина стояха до нея, а родителите й се просълзиха.

На излизане от дома преди венчавката булката ритна менче с вода по стар български обичай. Водена от баща си, под звуците на гайди, тя влезе в шатрата, където се състоя религиозната церемония, украсена с цветя и свещници.

След католическия брачен обряд двамата пристигнаха в православния храм "Свето Преображение Господне" в курорта Боровец, придружени от родителите на булката Симеон Сакскобургготски и Маргарита Гомес-Асебо, леля й Мария-Луиза и четиримата й братя. На церемонията присъства и майката на младоженеца и други близки.

Младоженците бяха посрещнати със звън на камбани и "Многая лета".

Правителството подари на младата двойка иконостас, изографисан в Ерусалим, с височина над 1 метър, съобщи пред журналисти министърът на държавната администрация Димитър Калчев.

Министрите изказаха пред журналисти пожеланията си към младото семейство за много любов, дълголетие и щастлив брак.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган се присъедини към поздравленията и им пожела да живеят в България.