Николай Свинаров Министърът на отбраната Николай Свинаров съобщи, че на правителственото заседание в четвъртък /31 октомври/ ще бъде приета декларация за това, че унищожаването на ракетните комплекси "Фрог", "Скъд" и СС-23 е приключило в определения от парламента срок -30 октомври.

Военният министър отрече съобщения в медиите, че двигателите на СС-23 ще се унищожават на полигон край закритото летище Габровница, област Монтана, но потвърди, че това ще стане на територията на страната до края на седмицата.

Попитан как ще се отразят събитията в Москва върху концепцията за национална сигурност и военната доктрина на България министър Николай Свинаров заяви, че е необходим нов поглед на националната сигурност за противодействие на терористичните прояви.

Дали ще се възприеме структурата на тип "Национална гвардия" или нещо подобно сега е рано да се каже, но подобни промени ще се наложат, каза Николай Свинаров.

Министърът на отбраната, който е и заместник-председател на НДСВ откри тази вечер регионален офис на партията във Велико Търново.