на пътя Трима души загинаха, а жена и две деца са ранени при тежка катастрофа край варненското село Рудник, съобщи пресцентърът на МВР.

Около 20.45 часа вчера на главния път Варна - Бургас, на километър след селото, 36-годишен водач на "ВАЗ 2101" без свидетелство за управление, изгубил контрол над автомобила на мокра настилка, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в "Деу Ланос" със софийска регистрация, управлявано от 40-годишен варненец.

При катастрофата водачът на ВАЗ-а загинал на място. 47-годишен пътник във ВАЗ-а и водачът на "Деу"-то починали малко по-късно в болница.

От пътниците в “Деу”-то, 34-годишна жена е настанена в реанимация, 13-годишно момче е с фрактура на крака, а 14-годишно момиче с комоцио.

Децата са настанени в болница без опасност за живота.

По случая е образувано следствено дело.

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 16 тежки пътно-транспортни произшествия. Седем са загинали, а ранените са 23-ма.

По-късно Днес+ уточниха, че загиналият е собственик на фирмата за алуминиева дограма “Елит Николов” ЕООД – Пламен Николов.

Фирмата на Николов се занимава с проектиране, изработка и монтаж на алуминиева дограма и алуминиеви конструкции, немска PVC дограма, изграждане на витрини, офиси и магазини изцяло от стъкло, производство на врати. В момента бизнесменът строи хотел в курорта “Св. Константин”.

Николов пътувал в автомобила си "Деу Ланос" с приятелката си и двете си деца от първия брак – момиче и момче на 14 и 13 години, когато неправоспособен водач на “ВАЗ” губи управление, минава в насрещното движение и се блъска челно в “Деу”-то.