По мое време в ЦСКА не е имало никакви данъчни задължения. Това заяви бившият председател на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА и бивш председател на УС на „Кремиковци" АД Александър Томов в ефира на БиТиВи.

По думите му той няма представа как ЦСКА се е оказал на върха на голяма данъчна пирамида, но посочи, че дълговете са се натрупали по-късно.

Александър Томов коментира и последните скандали за натрупаните финансови задължения на някои футболни клубове, сред които и ЦСКА с над 2 млн. лв.

За ЦСКА и „Кремиковци" източване няма. „В ЦСКА никога и по никакъв начин, когато аз съм бил там, не е имало изваждане на пари от ЦСКА навън", каза още Александър Томов.
„Аз съм убеден, че ако такова задължение съществува, то ще бъде изплатено".

Той добави още, че по негово време на всичките футболисти доходите са били осветлени и поясни, че е имало футболисти, които са взимали по 13, 14, 15 хил. евро. Няма неплатени социални осигуровки, категоричен е Томов.

От края на декември 2006 г. всички заплати във футболния клуб се декларират като максимални. „Трябва да се плаща нормално, открито и прозрачно. Това беше и желанието на новото ръководство", обясни Томов.

„Към данъчните нямам никакви забележки. Единственото е, че много се поддават на политически влияния", коментира Томов.

Новите собственици на ЦСКА забавят плащанията по сделката, заяви Томов и допълни, че ще ги съди за клеветите срещу него.

По думите му има мафия в българския футбол. „Мафията е политическа, не данъчна", заяви Томов и поясни, че към октомври миналата година ЦСКА не е имал никакви задължения.
Той представи и официален документ, доказващ твърденията му.

„Аз се противопоставих на мафията и за това ми отнеха лиценза", убеден е бившият председател на управителния съвет, посочвайки, че това е направено „от Станишев и кръга около него".

По думите му, „крадецът направи кампания, викайки „Дръжте крадеца".
Лъжите по адрес на бившия председател на УС на ЦСКА той нарече груби, тежки и несериозни, а обвиненията срещу себе си определи като абсурдни.

„Надеждата ми е в новото правителство", заяви Томов и обясни, че „за първи път някой се опитва да разрови нещата".

По думите на Томов отнемането на лиценза на ЦСКА е било необходимо, за да бъдат овладени двете системи - „Кремиковци" и ЦСКА.
„Направиха го по начин, който е не само неморален, но и незаконен", категоричен е Томов.

Морално удовлетворен се чувствам, защото ЦСКА отново е във възходяща фаза, каза още бившият шеф на футболния клуб.
Той добави, че ЦСКА днес е това, което беше и миналата година -  един силен отбор.

Припомняме, на 7 юли 2007 г. прокуратурата повдигна обвинение срещу бившия президент на футболен клуб ЦСКА за длъжностно присвояване в размер на 3,5 милиона евро.

Заедно с него е обвинен и Александър Гарибов. Комисията "Кушлев" пък наложи запор над имотите на Александър Томов.
В края на януари тази година той  беше обвинен и за присвояване от сметките на Кремиковци, като по този начин комбинатът е ощетен с 29 млн. лв.