Пазарджик Окръжният съд в Пазарджик даде ход на делото за касиране на изборните резултати във Велинград. Магистратите приеха жалбата на кандидата за кмет Александър Даскалов, според която медиите неправомерно са повлияли върху убедителните резултати на спечелилия изборите Фидел Беев.

Служебно ще бъдат изискани видеоматериали от БНТ, bTV и велинградската телевизия BBTV, излъчени на 1 ноември, които, според Даскалов, са имали агитационен характер за Беев.

Освен писмените доказателства, подадени от жалбоподателия, съдът прие днес и видеокасета с извънредна емисия от телевизия “Юниън телевижън” във Велинград.

Отхвърлен бе искът да се назначи социологическа експертиза, която да установи доколко медиите са повлияли върху избирателите. Не се прие и предложението на защитата на Беев да се изискат резултатите от детектора на лъжата, на който се подложиха той и дъщеря му Десислава.

Днес Фидел Беев подаде частна жалба срещу определението на пазарджишкия окръжен съд от 10 ноември, с което му се отне правото да встъпи в длъжността кмет.

Следващото заседание е насрочено за 1 декември, когато ще бъдат разпитани и 12 свидетели.