Кирил Рашков-цар Киро е превел 430 000 долара на футболен клуб "Литекс". По думите на Васил Васев, който присъствал на обиските в Катуница, в багажника на един от автомобилите, паркирани пред дома му, е открит документ, доказващ това.

"По време на обиска на автомобилите на Кирил Рашков един от следователите намери в багажника папка с документи, в която имаше нотариално заверен банков ордер. С него лицето Кирил Рашков отпуска паричен заем на футболен клуб Литекс - 430 000 долара. Той беше нотариално заверен, всичко както си му е редът. Документът го видяха и следователите, и поемните лица", обясни Васев, цитиран от Дарик.

По думите му в автомобила е имало и други документи.

„Става дума за сив "Мерцедес 190" със софийска регистрация, който не е на името на Рашкови. Те са я взели с договор за временно ползване, предполагам. Документите обаче бяха на негово име. Това стана миналия понеделник или вторник след събитията в Катуница", разказа още Васев.

Такъв документ има, потвърдиха разследващи, пожелали анонимност. Той е в кориците на делото срещу Рашкови за укритите данъци, което заведе Окръжната прокуратура в Пловдив.

По-късно от ръководството на „Литекс" излязоха с официално изявление по повод тази информация, като категорично отрекоха „Кирил Рашков да е предоставял заеми на ФК „Литекс" - Ловеч и по-конкретно на акционерно дружество с фирма „ПФК Литекс - Ловеч" АД. Категорично отричаме да са били сключвани от името и за сметка на акционерно дружество с фирма „ПФК Литекс - Ловеч" подобни документи."