След като беше изслушан в Пленарна зала, вътрешният министър Цветан Цветанов каза в кулоарите на парламента пред журналисти, че лично е разговарял с майката на пострадалата и е поднесъл извиненията си.

„Убеден съм, че майката не предполага и не знае в какво участва нейният син", добави Цветанов. Той поясни, че синът на пострадалото семейство е поръчал две проститутки.

Запитан дали е имало прокурорско разпореждане за операцията, Цветанов отговори: „Имаше всичко, което е в съответствие с българското законодателство."

Цветанов каза още, че момичето, което е пострадало, е ударено, защото е стояло зад вратата, която е била бутната „по-сериозно" от служителите на реда. Той каза, че е говорил с майката за евентуални компенсации от страна на министерството.

В специално изявление за медиите ДПС заявиха, че ще отправят писмено всички въпроси, на които вътрешният министър не отговори на днешното изслушване - имало ли е прокурорско разпореждане, получил ли е той доклад за проведената операция и в този доклад дали има информация за извършено насилие, дали в планираната операция е планирано проникване точно в това жилище, предлаган ли е подкуп, вътрешният министър съгласен ли е с премиера, че действията на полицията в този случай будят по-скоро срам или подкрепя техните действия.

По повод казаното в залата по време на изслушването от министър Цветанов, че дава „пълна оперативна свобода" на служителите от МВР, ДПС ще настоява министърът да конкретизира какво разбира под това словосъчетание и включва ли то насилие над българските граждани.

От Движението за права и свободи заявиха още, че искат да знаят какви действия ще бъдат предприети спрямо виновните полицаи, заявиха още, че ако трябва ще инициират създаването на анкетна комисия по случая и казаха, че ще отнесат случая в Европейския парламент.

Ремзи Осман разказа подробно какво се е случило, представи и жалбата от майката на пострадалото момиче, която е адресирана и до главния прокурор и каза, че до понеделник на обяд Регионалната дирекция на полицията е криела, че момичето е пострадало. Осман каза още, че е бил предлаган подкуп, за да бъде скрито медицинското на пострадалото момиче.

Зле режисиран екшън с еротичен елемент - така определи депутатът от БСП Кирил Добрев изслушването на вътрешния министър по случая от Кърджали.

„Разбрах за двете проститутки, за тяхната тарифа, разбрах за изнасилен затворник, но не разбрах най-важните неща - има ли прокурорска заповед за влизане в този дом и има ли причина тези хора да бъдат бити", коментира Добрев.

Той каза още, че става въпрос за стил и начин на управление и изтъкна: „Щом имаме министър-председател, който може да бие кандидат-зет си и това да остава незабелязано, защо се учудвате, че полицията може да бие всички наред?"

По повод случая от Кърджали, от Червената партия парафразираха и химна на полицията: „Нашата полиция ни гази".
Петър Курумбашев от БСП повдигна въпроса защо „високо организираното мнозинство" беше в залата само докато беше там вицепремиерът Цветанов, а после парламентът спря работа поради липса на кворум.

Защо вчера имаше извънредно заседание, миналия четвъртък депутатите работеха до късно вечерта, а сега дисциплинираното мнозинство не си стои в залата, попита Курумбашев.