Над 100 водачи на автомобили получиха в Пловдив стикери и значки на кампанията "Обади се като стигнеш", информира Дарик радио.

Акцентът на инициативата е поставен върху личната отговорност на всеки шофьор за безопасността на движението.

По време на акцията организаторите насърчаваха шофьорите, да бъдат внимателни и апелираха за специално отношение към децата.

В нетрадиционната инициатива участва и известната българска певица Марияна Попова, която е посланик на кампанията и лично връчи стикери със символа на кампанията, предупредителен знак със сърце и удивителна, израз на грижата и мисълта на близките и пожела на водачите да проявят толерантно отношение към останалите участници в движението.

„Нашата цел е да призовем всички шофьори да бъдат разумни и внимателни и използваме първия учебен ден като повод да обърнем специално внимание за децата на пътя", обясни мотивите за акцията Марияна Попова.

В рамките на кампанията до края на годината ще бъде издаден кратък наръчник с практически съвети за разумно шофиране „Обади се като стигнеш".

Всеки, който застава зад инициативата ще може да изрази подкрепата си, като постави стикер на своя автомобил и пожелае „Обади се като стигнеш" на своите близки.