Аржентина-терористи Районът в Южна Африка, известен като триграничния регион, от който се отдръпна вниманието на експертите по антитероризъм след атентата на 11 септември, 2001 година в САЩ, отново привлече вниманието, отблеязва Си Ен Ен.

Агенцията цитира източници от разузнавателните служби, според които няколко топ - терористи са се събрали в района, където се засичат границите на Аржентина, Бразилия и Парагвай, за да обсъдят терористични атаки срещу обекти в САЩ и Израел.

Разузнавачите твърдят, че срещата, която е в района на град Сюдад дел Есте, е организирана от членове на Хизболад и на други терористични организации, симпатизиращи на бин Ладен и Ал Кайда.

Аржентина-терористи Преди две седмици аржентински тайни агенти предупредиха за раздвижване на терористичните организации в триграничния район.

Според Миглел Тома, шеф на аржентинската служба SIDE, която е еквивалентна на американското ЦРУ, терористите са се събрали, за да обсъдят възможностите за удар срещу САЩ в отговор на американските намерения срещу Ирак.

Разузнавателните служби от Средния Изток пък алармират, че новите терористични планове, насочени срещу САЩ и Израел, са ръководени от мъж, който се казва Имад Мъгнией.

Според тях Мъгнией се намира в терористичните бази на Хизбулад в Иран и в Ливан и оттам ръководи и координира подготвяните в Южна Америка терористични действия срещу САЩ в случай че започне война срещу Ирак.

Мъгнией е заподозрян за извършването на много дълък списък от терористични актове срещу САЩ и Израел за последните 20 години.

Аржентинските и американските спецслужби проведоха среща във Вашингтон, на която бе обсъдена възможността новата терористична опасност да дойде от към Южна Америка.

Аржентинските спецслужби твърдят, че Имад Мъгнией е свързан с терористичните организации Джема исляма, Ислямски джихад, и Хизболад. Съществуват документи, които потвърждават връзката между трите мрежи, а както и общите им терористични намерения, казва шефът на аржентинското разузнаване.