14-дневна задължителна карантина за пристигащите у нас от Република Северна Македония се въвежда със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Заповедта е издадена днес.

Със същата заповед се отменя 14-дневната карантина за граждани, пристигащи от Босна и Херцеговина и от Черна гора.

Припомняме, че под карантина и с предишната заповед остават всички лица, влезли в страната от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия и всички трети страни.

Всички влизащи в България от тези държави се поставят под карантина за срок от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава.

Двете промени са предложени от главния държавен здравен инспектор след оценка на епидемиологичната обстановка и риска от разпространение на COVID-19 у нас.

Днес Македония, която е с население около 2 милиона души, регистрира най-много заразени с коронавирус от началото на кризата и страната върна най-твърдите мерки за ограничаване на инфекцията. В резултат на това жителите на столицата Скопие и други 15 населени места няма да могат да напускат домовете си от четвърът в 21,00 часа до понеделник в 05,00 часа. Вечерен час е наложен за останалата част от страната от 21,00 часа до 05,00 часа.

Северна Македония въведе ограничения за движението заради коронавируса

Северна Македония въведе ограничения за движението заради коронавируса

За 80 часа се ограничава придвижването...