Соломон Паси Изправени сме пред сериозната опасност някои от европейските държави да поискат отново да въведат визи за България.

Това заяви министърът на външните работи Соломон Паси, помолен да коментира задържането на нелегално пребиваващи български емигранти от френската полиция в Бордо.

Паси сподели, че му е било неприятно да разбере, че българите задържани в Бордо са 150, докато нелегално пребиваващите наши сънародници там са само тридесетина.

Според него най-неприятното в случая е, че съществуват фирми, които изкарват легално или нелегално от България за европейски държави хора, търсещи препитание.

Първият ни дипломат заяви, че сме неутрализирали заплахите за връщане на визите с предприетите от правителството много енергични мерки. Паси допълни, че ще бъдат коригирани някои законодателни пропуски, с което да се сложи бариера за посещение на ЕС пред рецидивистите, нарушаващи законодателството му.

Поставени сме пред избор - или престъпниците да посещават ЕС или почтените българи. Аз съм за второто, каза в заключение Соломон Паси.