България да наложи вето на визите за македонци и вето върху членството на страната в НАТО и ЕС докато югозападната ни съседка не престане с антибългарската си политика.

За това настояват от ВМРО, като причината е политическата и административна репресия, оказана върху българска гражданка в Македония.

Спаска Митрова 23- годишна е македонска гражданка с българско национално самосъзнание и българско гражданство.

Живее в Гевгелия Македония, с няколкомесечната си дъщеря. След развода й с със съпруга й македонец срещу нея започва съдебно производство по молба на бившия й мъж в обвинение,че не осигурява легло и условия бащата да вижда детето в жилището на родителите й, където тя живее.

Съдът в Гевгилия я намира за виновна и я осъжда условно.

Започва и второ наказателно производство срещу Спаска Митрова по обвинение, че не е изпълнила съдебното решение на съда в Гевгилия. Присъдата по това обвинение е три месеца ефективно лишаване от свобода.

Тя обжалва присъдата пред апелационния съд в Скопие, който обаче я потвърждава.

Присъдата на апелационния съд е обжалвана пред Върховия съд в Македония, който също я потвърждава.

В четвъртък 30 юли Спаска Митрова е арестувана и отведена в затвора с 20 полицаи и трима социални служители. Проблем е, че детето освен, че трябва да бъде кърмено, то се нуждае от специални грижи, тъй като страда от бронхиална астма.

Освен това Спаска Митрова е с тумори и на двете гърди. Тя и семейството и са безработни.

За това ВМРО откриват сметка за подпомагане на семейството на Спаска.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е категоричен, че Спаска Митрова не е уведомена по надлежния ред за течащия срещу нея съдебен наказателен процес тя не е редовна призована за съдебните заседания, което е съществено процесуално нарушение нарушаващо човешките й права  и по-конкретно правото й на защита.

Не веднъж заради българското си самосъзнание тя е подлагана от съпруга си на системен психически и физически тормоз, за което неколкократно е подавала жалби Част от конфликтите в семейството са на национална основа обясни Каракачанов. България трябва да влезе в ролята си на държава, която защитава своите граждани, коментира още той.

Хората с българско национално самосъзнание се мачкат, подчерта Красимир Каракачанов и допълни: Настояваме за сериозни държавни мерки.

От ВМРО настояват още във външно министерство да бъде извикан посланика на Македония, за да даде обяснения за репресивните действия на съдебните и административни власти в Македония на българската гражданка.

Патриотите искат българската страна да поиска преразглеждане на делото срещу жената от Върховния съд на Македония, като той отмени издадената срещу нея присъда.

Своето искане ВМРО са изпратили до президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, министър на външните работи Румяна Желева и министъра без портфейл Божидар Димитров.

От ВМРО приветстват решението за създаването на поста министър без портфейл, който да отговаря за българите в чужбина. От ВМРО смятат, че Божидар Димитров ще свърши добра работа, особено по този случай, тъй като той вече запознат с него. Красимир Каракачанов каза, че ще почакат една седмица за реакция от българското правителство, след което са готови за протест пред македонското посолство.