Пловдив – дело, присъдите се очакват утре Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу осмокласничките Антония Матева и Мария Дръндарова, обвинени за убийството на 14-годишната Маргарита Гергененова през март миналата година.

До момента са разпитани две вещи лица и седем свидетели, трима от които бяха доведени принудително в съдебната зала, с белезници на ръцете.

Чавдар Петров, адвокат на едно от момичетата съобщи, че е поискал отлагане на процеса, за да бъде изслушана нова свидетелка, съученичка на Антония и Мария. По думите му тя е била разпитана в полицията, но не е била спазена необходимата процедура.
Нина Маркова е съученичка на убитата и свидетлка по делото, която е била посочена от прокуратурата под №1 в свидетелския списък.
Твърди се, че тя в момента е в САЩ, но според адвокат Петров няма данни, че момичето е извън страната и това пречи за изясняване на обективната истина, съобщава Дарик радио.
Момичето е водило оживен разговор с едната от обвинените в деня на убийството, дори след като е била заплашена, че ще получи двойка.

Магистратите обаче прецениха, че искането на адвокат Петров не е основателно. Тяхното решение е, че делото е изяснено и фактическа и правна гледна точка, информира БНР.

В съдебната зала днес е била изслушана по нейно настояване и Мария Дръндарова.

Съдиите са изслушали дактилоскопичната и ДНК-експертизите. Вещите лица отказаха да коментират пред журналисти доказателствата.

Според ДНК-експертизата иззетият биологичен и по-късно сравнителен материал са от двете обвиняеми и жертвата. Откритите пръстови отпечатъци са от едната от подсъдимите, пък е установила дактилоскопската експертиза.

Адвокатите на двете момичета разказаха, че в сливенския затвор те ходят на училище.

Припомняме, че освен в предумишлена убийство, извършено по особено жесток начин, Мария и Антония са обвинени още в закана за убийство на 12-годишно момиче от тяхното училище и в кражба на мобилен телефон.

Следобед съдебното заседание ще продължи с пледоарии, очаква се присъдата да бъде обявена утре.